Камарата на строителите в Смолян преизбра Владимир Кехайов за свой председател

25 Sep, 2019

Общото годишно отчетно-изборно събрание на Областното представителство на Камарата на строителите в България (ОП на КСБ – Смолян) се проведе на 24 септември в залата на РИОСВ-Смолян.

Представителите на строителните фирми членове на ОП се събраха, за да разгледат и приемат отчетните документи за работата на председателя и Областния съвет (ОблС) за периода 01. 09.2018 – 31.08.2019 г., да изберат ръководни органи на местната структура на КСБ с тригодишен мандат – председател, ОблС и Контролен съвет (КС), както и делегати в Общото събрание на Камарата през ноември в София. Специални гости на събитието бяха инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ и инж. Мирослав Мазнев, изп. директор на Камарата, които в диалог с представителите на местните фирми очертаха основните направления в дейността на ръководство на КСБ, законодателните инициативи и срещи на организацията с институциите. Обсъдени бяха и проблеми от общ за строителството характер. Бе предложена и приета идеята за участие на представители на Областните структури на КСБ в Управителния съвет на Камарата в рамките на 51% от неговия състав.

С таен избор и единодушие Общото събрание отново гласува доверие на досегашния председател на ОП Смолян Владимир Кехайов, който получи символичен подарък за активността му като обединител на местния строителен сектор в защита на интересите на всички фирми от бранша в региона. „Бъдете водач на гилдията ни и повишавайте нейния авторитет, за да постигнем за родината ни България просперитет“ бе част от пожеланието към картина с известен сюжет от притчата за силата на обединението и сплотеността.

Като сериозно постижение на ОП Смолян беше отчетено значителното увеличение на членската маса от 44 фирми в началото на мандата през 2016 г. на 100 фирми към 24.09.2019 г. Съпоставени към 105 строителни компании, регистрирани в ЦПРС от Смолянския регион, тази висока степен на представителност на местната структура бе наречена от ръководството на Камарата „моделът – Смолян“. Разгледана бе и активността на ОП на КСБ – Смолян в областта на обученията, организирани съвместно със „Строителна квалификация“ ЕАД. Обучени са общо 212 служители и работници от строителните фирми към ОП на КСБ – Смолян. Към тази цифра трябва да се добавят резултатите от модерната форма на обучение, по която 3 участници в дългосрочното дистанционно обучение за технически ръководители наскоро получиха дипломи, отново в сътрудничество със „Строителна квалификация“ ЕАД, както и двете информационни среща за представяне на продукцията на общо 4 фирми производители и вносители на строителни продукти.

Събранието избра за членове на Областния съвет Весела Цолова („Дюлгер“ ООД), Кремен Красин („Красин“ ООД), Валентин Кюлхански („ВиК-СТРОЙ“ ЕООД) и Асен Соколов („Артстрой ООД“). Съставът на КС за следващия тригодишен период ще бъдат Милко Юруков („Талант-М“ ЕООД), Алеко Келешев („Ай Пи Зет“ ООД) и Венцислав Гиритлиев („Венигаз“ ЕООД). Десет са фирмите-делегати на предстоящото Общо събрание в София съгласно принципа за представителност спрямо броя членове – „Ай Пи Зет“ ООД, „Артстрой“ ООД, „Викторио“ ЕООД, „ВиК-СТРОЙ“ ЕООД, „Дюлгер“ ООД, „Красин“ ООД, „Крис-МТ“ ООД, „Ростер“ ООД, „Термо билд“ ООД, „Юнимекс“ ООД.

Като свой приоритет в работата през следващия дванадесетмесечен период събранието прие специализираните обучения в областта на строителството, като бяха направени и конкретни предложения за теми. Бе коментирана и приета финансовата рамка на дейността в синхрон с основните функции на ОП на КСБ – Смолян и планираните инициативи.

 

Източник: в-к „Строител”

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура