Недялко Славов: Пожелавам на всички здраве, сили и желание за нови знания!

16 Sep, 2019

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

      Отново настъпва тържественият момент, в който първият училищен звънец ще изпълни с живот класните стаи в българските училища. Ученици и учители ще прекрачат прага на образователните институции, изпълнени с вълнение и очаквания за предстоящата учебна година. Редица родители ще съпроводят с трепет и гордост децата си. Първият учебен ден е изпълнен с много емоции за всички ни, това е празничен ден за цялото общество, символизиращ възобновяване на образователния процес и обогатяване на духовния живот в населените места!

И през тази учебна година в област Смолян всички училища ще отворят врати, за да посрещнат своите възпитаници! В тези своеобразни духовни светилища децата ни ще усвояват нови знания и умения, ще създават приятелства, ще се сблъскват с трудности и предизвикателства, ще постигат успехи, и всичко това ще спомага за тяхното културно и личностно израстване, за изграждането на ценностната им система и израстването им в достойни и интелигентни хора! Но това не би било възможно без добрите преподаватели, с които нашият регион се гордее! За трайните високи резултати от външното оценяване и изпитите за прием във висшите учебни заведения, постигнати от нашите ученици,  неоспорима заслуга има компетентният педагогически колектив в Смолянска област! Аз изказвам своите най-искрени благодарности и уважение за вашия професионализъм!

В началото на новата 2019-2020 учебна година пожелавам на всички здраве, сили и желание за нови знания! Нека уроците бъдат усвоявани с лекота, дните, прекарани в училище, да носят радост, успехи и удовлетворения! Уверен съм, че и тази година област Смолян ще утвърди отличията си и ще се гордеем с високото ниво на образование, което се поддържа тук! На добър час!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура