Елин Радев официално откри новата административна сграда на община Доспат

16 Sep, 2019

Общинска администрация Доспат вече е на нов адрес. Община Доспат е на улица „Кап. Петко Войвода“ № 3.

Кметът инж. Елин Радев откри официално новата административна сграда на Община Доспат. „Подобряването на административното обслужване беше поет мой ангажимент в управленската ми програма и направих всичко възможно да го изпълня. Сега хората ще бъдат доволни и няма да имат оплаквания от качеството на услугите, защото ще посещават една сграда и ще получават услугата от едно място“, каза кметът инж. Елин Радев по време на откриването.

Новата административна сграда на Община Доспат е направена според последните изисквания за такъв тип сгради и отговаря на всички европейски стандарти. Инвестицията е в размер на 950 хил. лева, средствата са отпуснати от Правителството с постановление на МС.

Какво е направено до момента в новата административна сграда:

Беше изградена система за видео наблюдение, беше доставен и подменен  съществуващ асансьор с нов такъв.
Изградена бе поливна система на терена на сградата, както и парково осветление в имота на сградата.
Изградени са светещи указателни съоръжения на фасадата и входа на сградата с релефни надписи върху еталбонд, изработен е и монтиран  надпис Община Доспат на южната част на фасадата на сградата (козирката на покрива) включваща герб с размери 200 / 140 и надпис Община Доспат с размери  – 1150 / 110 с обемни детайли , алуминиев корпус, плексиглас, диодно засветяване; централен вход (козирка) – герб на Община Доспат с размер 60х80см.; 2бр. надписи с текст Община Доспат с размери 300х30 см.  с обемни детайли , алуминиев корпус, плексиглас, диодно засветяване  с обшивка еталбонд.
Изграден е пропускателен режим на имота – закупена е електронна бариера.

Бяха подменени старите радиатори и монтирани нови алуминиеви такива на втори и трети етаж на сградата.
Ремонтирани бяха две помещения на кота – 3.60м. включващ: облицоване  с гипсокартон на таван и стени; къртене на бетон под перални и мивки ; демонтаж  на стара пералня и сушилня; полагане на замазка; доставка монтаж на 2 бр. врати ; зазиждане на отвор; доставка и монтаж на 6 броя решетки на прозорци; доставка и монтаж на 2 броя врати с решетки;

Ремонтирана бе оградата:  вкл. демонтаж на старата ограда и  доставка и монтаж на нова с дължина 100м.
Укрепена бе терасата  със стоманобетонови  колони; измазано бе  двустранно парапета на терасата и стълбище с водоустойчива мазилка; доставена и монтирана беше шапка на парапета с гранит, доставена беше алуминиева ръкохватка върху шапка на терасата и стълбището.
Повдигнат беше водопровода и отоплителната инсталация на партерен етаж под нивото на тавана на плочата.

Направена беше  тоалетна на партерен етаж. Бяха доставени нови пожароустойчиви врати за всички канцеларии. Всички работни места са с изцяло ново оборудване. Изградена е нова, по-надеждна и защитена мрежа, отговаряща на съвременните изисквания.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура