РИОСВ–Смолян се включва активно в кампанията „Да изчистим България заeдно“

10 Sep, 2019

С почистване и превозване на капачки РИОСВ – Смолян ще се включи в инициативата на bTV „Да изчистим България заeдно“.

В деня на почистването, който тази година ще се проведе на 14 септември, експерти от РИОСВ – Смолян ще почистят района на ЗМ “Рожен”.

Събраните по време на почистването пластмасовите капачки ще бъдат прибавени към количествата, които граждани от цялата област събират и предават в метално сърце, намиращо се пред сградата на инспекцията.

До края на септември събраните пластмасови капачки ще бъдат превозени и предадени в помощ на националната кампания „Капачки за бъдеще“, която екоинспекцията, клуб „Милосърдие“ към „Професионалната гимназия за техника и технологии”, Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Смолян и хиляди граждани от областта подпомагат.

Като партньор на кампанията Министерството на околната среда и водите (МОСВ) предостави 2000 чували и 4100 ръкавици, които РИОСВ – Смолян ще раздаде на всички общини в териториалния обхват на инспекцията.

По традиция за насърчаване на общините в организирането на почиствания в рамките на кампанията те ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци.

Подобни

Новини от региона

спорт

култура

Времето