Деца от Смолян се включиха в националната младежка програма „Заедно за отбора“

02 Sep, 2019

Кметът на Смолян Николай Мелемов заедно с осем деца от ФК Родопа-Смолян и техния треньор Зведалин Хаджиев се включиха в старта на националната младежка програма „ЗАЕДНО ЗА ОТБОРА”.

Благотворителният проект Българския футболен съюз официално бе открит в Национална футболна база „Бояна“.

Треньорският щаб и футболистите от младежкия национален отбор направиха първото си дарение в подкрепа на деца от цялата страна. Програмата има за цел да осигури възможност на определен брой подрастващи да тренират футбол, като поема всички разходи за спортно-тренировъчната им дейност в рамките на една календарна година.

Финансирането на програмата ще бъде осигурено от Националния младежки отбор по футбол като всеки футболист ще прави дарение към програмата. Към дългосрочен план паралелно ще се осъществяват и еднодневни кампании на младежкия национален отбор, като в рамките на предстоящи лагери ще се правят срещи с младежи трениращи футбол от различни общини в страната.

Малчуганите бяха зарадвани със специални подаръци от организаторите и получиха възможност за снимки и автографи с треньорите и футболистите на младежкия национален отбор.

Специалната изненада в края на церемонията за малчуганите бе срещата им с националния селекционер на „А“ отбора Красимир Балъков.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура