Ръст на туристите в Пампорово

21 Aug, 2019

Условията за туризъм в Пампорово са отлични, съобщиха от Туристическия център. Времето в курорта е слънчево, с дневна температура 25 градуса.

От “Пампорово” АД отчитат ръст на туристи от началото на летния сезон, сравнявайки с миналото лято. Инвестирайки в програмата за конгресен туризъм и местата за спорт, развлечение и отдих през летния сезон, курортът затвърждава позиции като целогодишна дестинация.

За любителите на планинското колоездене са на разположение 15 трасета от велопарка “Пампорово-Мечи чал” с различна степен на трудност. Работят четири лифта в курорта – от Студенец до Скицентър 1 /бившата автогара/, Студенец-Снежанка, Снежанка-Смолянски езера, и линията до вр. Мечи чал.

Британски, български, израелски и германски туристи са основните летовници в Пампорово през август по информация от Туристическия център.

Пешеходни и велопреходи, алпийски приключения, конна езда, пейнтбол, футбол, тенис на корт, плуване са част от спортните активности, включени в лятната туристическа програма в Пампорово-Мечи чал. Адвенчър и велопарковете в курорта са сред предпочитаните от летовниците места за забавление, спорт и релакс.

Туристическият център поддържа гарантирана лятна програма със седмичен график на организираните екскурзии, преходи и посещения до забележителности в района на Пампорово, Смолян и в областта.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура