Отново запорираха банковите сметки на Община Смолян

16 Aug, 2019

Частен съдебен изпълнител е запорирал банковите сметки на Община Смолян. Причината е в иск на Консорциум „Светлина“, които имат претенции за парични вземания от общината в размер на около 400 000 лв., информира Дарик.

Именно консорциумът поддържаше уличното осветление на територията на общината, но след стъпването си в първия мандат на градоначалника Николай Мелемов, договорът за тази дейност бе прекратен, като съдебно се оспорваха стари задължения на администрацията, към фирмата-изпълнител.

Контрактът с Консорциума бе подписан през 2008 година от тогавашния управленски екип в общинската администрация.

Последваха няколко съдебни саги и съответно „Светлина“, спечели делата и предприе съответните мерки по вземанията на средствата. Това е поредният път, когато на общината й се блокират сметки и имущества заради сагата с Консорциума.

От Община Смолян на този етап отказаха  коментар по казуса, като се аргументираха със започналата проверка по случая от специализираните органи и едва след тяхното приключване, ще  излязат със становище.

„На този етап няма да коментираме нищо, нека компетентните органи си свършат работа и след това ще коментираме. В момента се извършва проверка“, коментира зам.-кметът на Община Смолян Венера Аръчкова.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

Времето