Смолянски села отново вдигат събор на Хайдушки поляни

12 Aug, 2019

Шест смолянски села отново вдигат събор в историческата и живописна местност „Хайдушки поляни“. Официалното откриване е от 13:00 ч. на 17 август.

По традиция – за девети пореден път, организатори са Община Смолян и кметствата и читалищата в Кутела, Виево, Славейно, Петково, Момчиловци и Соколовци.

Край язовира ще се изявяват групите за автентичен фолклор на местните самодейци, а след това доброто настроение ще поддържа оркестър „Оникс“. Кулинарно шоу на клуба на професионалните готвачи в Смолян с традиционни родопски ястия ще радва почитателите на гурме туризма.

През целия ден посетителите ще станат свидетели на конни демонстрации и възможности за езда, осигурени от Ранчо „Диви Родопи“ – с. Здравец.

Живописната местност , която е едно от средищата на боевете за освобождението на България, отново ще грейне от колоритните носии на участниците в програмата и ще бъде озвучена от каба гайди, песни и танци. Туристическото място преплита история, култура и традиция, и обединява хората от съседните родопски села.

Вземете трибагреници, семейството си и приятели и заповядайте на събора! Не забравяйте и доброто си настроение!

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура