Младежи от Доспат взеха участие в инициативи на фондация „Българска памет“

26 Jul, 2019

Осем участници от СУ„Димитър Благоев“ и студентите Велдан Башева, Велина Парутева, Елина Кехайова, Нериман Кехайова, Ралица Кабадалиева, Светлана Кехайова, Севина Чолакова и Фатме Салихова под ръководството на Атанас Стоев, председател на комисията по образование в общинския съвет три дни дискутираха със свои връстници за уменията и професиите на бъдещето. На семинара бяха представени презентации относно кариерното развитие на младите хора в България, лекции по киберносигурност и симулация на телевизионното предаване “ Референдум” с Добрина Чешмеджиева. С особен интерес се посрещна демонстрацията на „Електромобили“-автомобилите на бъдещето. Всички участници имаха възможност да почувстват лукса и комфорта на новото поколение автомобили.На финала всички участници получиха сертификати за участие и сертификат Youthpassза придобити умения и компетенции.
След приключване на семинара започна традиционния детски футболен турнир на фондация „Българска памет“, където отбор от общината зае престижното пето място от десет отбора, а Вилиян Кабадалиев спечели индивидуалната награда за голмайстор на турнира. 
Голмайсторският приз бе извоюван с усилията и отборния дух, който показаха момчетата в последния си мач,когато всички въпреки умората играха всеотдайно и с мисълта Вили да отбележи повече голове.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура