Пампорово набира скорост като център за конгресен туризъм

25 Jul, 2019

Пампорово набира скорост като център за конгресен и конферентен туризъм, заяви за БТА Мариан Беляков, изпълнителен директор на “Пампорово” АД.

Новооткритият Конгресен център в курорта фокусира повишен интерес, според Беляков, а резервациите и записванията за събития са за целия летен период до навечерието на ски сезона. Близо 20 процента ръст на туристи се отчита в Пампорово от началото не летния сезон, според данни на “Пампорово” АД. Пампорово връща славата си и на летен курорт, коментира директорът.

Конференции, семинари, тиймбилдинги са резервирани в графика на Конгресния център през лятото. Международни компании са сред организаторите на събития, избрали модерния конферентен комплекс в Пампорово. Конгресният център е предпочитан и за тиймбилдинги заради съчетанието с множество възможности за спортни активности в летния център на курорта, уточняват от “Пампорово” АД.

Условия за пешеходни преходи до върховете на Родопите, планинско колоездене, конна езда, риболов, алпийски занимания, плуване, пейнтбол, екскурзии до пещери и забележителности в планинската област са включени в съпътстващата програма на деловите туристи.

Пампорово-Мечи чал посреща до края на лятото и поток от фестивални туристи, пристигащи за различни събори и празници в Родопите. След високата заетост на хотелите около Роженския събор, курортът очаква групи от публиката на Перелик Уърлд Мюзик & Джаз Фестивала.

Предимно български туристи са летовниците в Пампорово през тази година, а от чуждестранните преобладават гърци, турци, израелци и руснаци, според данни на “Пампорово” АД.

Подобни

Новини от региона

туризъм

култура

Времето


Подкрепете Андриян Петров с преференция № 117