Хиляди туристи се очакват в Пампорово в дните на Роженския събор

18 Jul, 2019

Хиляди туристи се очакват в Пампорово в дните на провеждане на Роженския събор от 19 до 21 юли, според информация от Туристическия център в курорта. Велопарк с над 35 км трасета за планинско колоездене, Адвенчър парк, писта за тубинг спускане са част от основните акценти в лятната програма в Пампорово.

След спирането на валежите, условията за туризъм в курорта се подобряват, уточняват от центъра. Отворени са 16 трасета за планинско колоездене във Велопарка, в движение са 4 лифта в Пампорово- Мечи чал.

Велопаркът включва 16 трасета за маунтин байк с различна степен на трудност с обща дължина над 35 км. По вело маршрутите се преминава през различни препятствия, зони за скокове, виражи. Специализирани трасета за спускане, за начинаещи, обучение и усъвършенстване на уменията, фамилни маршрути са обособени в парка. В Пампорово е единственото за страната специализирано трасе за дисциплината форкрос, уточняват от “Пампорово” АД.

Писта за тубинг спускане е любимото място за децата в Пампорово през лятото, посочват от Туристическия център. Според планинските гидове от центъра, Адвенчър паркът в района на “Язовира” също е насочен към туристи от различни възрасти.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето