Немска фирма дари 2000 евро на община Мадан

16 Jul, 2019

Чек на стойност 2000 евро дари немска фирма на община Мадан. Зад добрата кауза застанаха за пореден път собственикът на фирма за производство на висококачествено, сертифицирано защитно облекло „HB Protective Wear Productios GmbH & CO.KG”- Клаус Бертхолд и местният бизнесмен, собственик на фирма „Омелия“ – Ясен Керменов.

Средствата ще бъдат изразходени за закупуване на нови функционални болнични легла за пациентите на МБАЛ „Проф. Д-р К.Чилов“ – град Мадан.

Дарението беше прието от зам.- кмета на община Мадан Явор Орлов, който изрази благодарност от името на кмета и цялото общинско ръководство към дарителите за отношението и примерът, който показват, чрез поредния им благороден жест, като ги увери, че винаги са добре дошли в Мадан.

Преди да връчи чекът, мениджърът по производство в немската фирма Йоахим Лорсбах, сподели, че винаги с огромно удоволствие посещава Мадан и всеки път остава приятно изненадан как от година на година, общината изключително много се променя.

Припомняме ви, че през 2012г. същите дарители, зарадваха с 205 бр. чисто нови дюшеци ДГ„Елица“, подсигуриха екипчета за детския футболен отбор, а през 2017г. закупиха най-различни необходими уреди за децата от ЦСРИ „Детелина”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура