На 11 юли 2019 изтича крайният срок за подаване на заявления за ТЕЛК

01 Jul, 2019

С решение на Министерски съвет се направиха промени в Наредбата за медицинската експертиза в частта, касаеща методиката за оценка на трайно намалена работоспособност.

Съгласно новите текстове, когато са налице две или повече увреждания, всяко от които с 50 % или  с над 50 % намалена работоспособност, независимо дали са за заболявания от общ характер или за заболявания с причинна връзка, за определяне степента на намалена работоспособност на човека се взема  най-високият процент (най – тежкото увреждане) и към него се прибавят 20 % от сбора на процентите на всички съпътстващи увреждания.

Срокът за подаване на заявления – декларации от хората с увреждания, освидетелствани или преосвидетелствани от ТЕЛК в периода от август 2018 до юни 2019 и желаещи ново преосвидетелстване изтича на 11 юли.

Заявленията от жителите на област Смолян се приемат всеки работен ден от 8:30 ч. до 12:30 ч. и от 13:00 ч. до 14:00 ч. в Регионална картотека на медицинските експертизи (картотека на инвалидите) , намираща се на адрес: гр. Смолян, бул. „България“ № 24, етаж 4.

 

 

 

 

 

 

Снимка: БНТ

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура