Покосената от мълния край Мадан живеела от години в Канада

29 Jun, 2019

Известната в Канада организаторка на български събития в Монреал Моника Петрова е била убита от мълния докато била на ваканция в България, информира bg-voice.com

Инцидентът е станал в местността Лещево край маданското село Бориново. Трагичният инцидент станал в петък следобед, при внезапно разразила се буря – обилен дъжд, придружен от гръмотевици.

48-годишната Моника Петрова от Ямбол, която наскоро се е върнала от Канада, била на гости в Мадан на свой приятел и с него, и с още двама, излезли на разходка в посока село Бориново, отстоящо на няколко километра от миньорския град. Именно преди селото ги хванал дъждът.

Тя е държала телефон в ръката и именно това е привлякло гръмотевицата. Моника е убита на място, а спътниците й само са разтресени, а след преглед в маданската МБАЛ са освободени.

Междувременно, полицейски екип е направил оглед на местопроизшествието. Това е трагичен случай и разследване няма да има, но Окръжната прокуратура в Смолян е уведомена.

Преди този ужасяващ инцидент, загинал от гръмотевица човек в Смолянско не е регистриран от далечната 1952 година.

Моника Петрова е една от създателките на българския център в Монреал и организатор на десетки събития за българската общност там. Приятели и близки на Моника са шокирани от внезапната й кончина.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура