Седмото издание на Фестивала на дивите цветя започва на 21 юни

12 Jun, 2019

Седмото издание на Фестивала на дивите цветя в Родопите се открива на 21 юни. Програмата на ежегодния фестивал включва събития, насочени към любителите на дивата природа и ценителите на родопския фолклор, традиции и култура, информира БТА .

Домакини на фестивала са 5 села от Горното поречие на Арда – Смилян, Могилица, Сивино, Арда и Горна Арда. Фестивалната програма продължава до 30 юни. Откриването на фестивала е на 21 юни с концерт на таланти от различни поколения в с. Смилян. Селото, станало известно с деликатесния сорт фасул посреща на 22 юни публика за Седмия фолклорен събор “Изворен глас”.

В програмата на фестивала са включени поредица ателиета, свързани с диви цветя и билки. Базар на местни билки и храни, кулинарно ателие, работилница за килимчета от цветя, дегустация на билкови напитки са част от предложенията в програмата. Предвиден е и ботанически тур “Фото- приключения в Горното поречие на р. Арда”. Организатори на фестивала са местни читалища, кметства, Екоорганизация “Родопи”, Посетителски информационен център- Смилян, “Артел 13”- Киселчово и Община Смолян.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето