Стартират строителни дейности по благоустрояването на площада в село Долен

10 Jun, 2019

Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев даде старт на строителните дейности по благоустрояване на площада и обновяване на площи за обществено ползване в центъра на в с. Долен.
Финансирането на проекта е осигурено от Министерски съвет и е на стойност 344 943 лв. Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Атрим” ЕООД, с управител Атанас Топчиев.
На събитието присъстваха Председателят на Общински съвет Златоград Емилия Кръстева, кметът на с. Долен, представители на Общинска администрация Златоград, представители на „Екоинженеринг” ЕООД, -Строителен надзор на обекта, представители на „Атрим” ЕООД – изпълнител на строителните дейности на обекта, както и много жители на селото.
Господин Янчев сподели радостта си от факта, че с реализирането на този проект, ще се подобри не само визията на с. Долен, но и жителите и гостите му ще могат да прекарват свободното си време пълноценно и приятно. Изказа и благодарности на всички, които са помогнали да се реализира идеята за обновяване на центъра на селото, както и на жителите му за проявеното търпение и разбиране.
В проекта е предвидено богато озеленяване с декоративна растителност и благоустрояване на площада с декоративни цветни бетонови вибропресовани изделия. Ще бъде обособен кът за почивка с перголи, сцена за културни мероприятия, две детски площадки (0-3 години и 3-12 години), както и площадка за стрийт фитнес. В рамките на осигуреното финансиране ще се изгради обществена тоалетна, включително и за хора в неравностойно положение, ще бъде реконструирана съществуващата чешма и водопровода в близост до чешмата. В цялото площадно пространство ще бъде монтирано ново парково осветление.
Автор на проекта е арх. Олег Николов – ЕТ „ДЖЕНЕРАЛ-А-ОЛЕГ НИКОЛОВ”, който ще осъществява и авторски надзор.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура