Пампорово посреща юни с „Ден на детето“ и кампания за почистване на курорта

22 May, 2019

На 1-ви юни по традиция отбелязваме „Денят на детето“, а тази година в Пампорово подготвят специална програма по случая. През целия ден всички деца ще могат да посетят и да ползват безплатно най-различни атракциони и развлечения в рамките на курорта.

От Пампорово АД канят всички малчугани на гости в „Туристически Център Пампорово, където през целия ден ще могат да се забавляват със стрелба с лък, скокове на батут, разходки сред природата и всякакви творчески игри и занимания на открито.

В центърът свободен ще бъде достъпа и до развлекателната „Стая за игри“, където децата до 14 години ще могат да ползват безплатно всички забавления на място като тенис на маса, джага, дартс, въздушен хокей, различни настолни игри и др., а най-малките  от 3 до 7 години ще могат да посетят специално обособения детски развлекателен кът и занималня.

Междувременно всички деца от района на Смолян и Чепеларе на възраст до 14 години ще могат да ползват безплатно въжения парк и човешката джага и да посетят екопътека Невястата, по чийто маршрут са изградени стена за спортно катерене, въжена градина и алпийски тролей, както и приключенски парк „Амзово“.

В неделния ден на втори юни, за втора поредна година в курорта, ще се проведе инициативата „Да изчистим Пампорово заедно“, в която се приветстват всички доброволци и любители на природата, които искат да помогнат за нейното опазване и защита.

Специално за всички доброволци, които се включат в кампанията, лифтовете в курорта ще работят безплатно, а целта на организаторите е да се съчетае полезното с приятното – почистване на планината съчетано с приятна разходка сред природата.

„Нека дадем добър пример на децата, като ги научим на отговорно отношение към природата и я запазим по-дълго за всички нас“ призовават организаторите. За всички жители на Смолян и Чепеларе, които искат да се включат в инициативата ще има организиран безплатен транспорт, тръгващ в Смолян в 9:00 от паркинга срещу Планетариума и в 9:00 от площад Олимпийски в Чепеларе. За всички ще има бъдат осигурени чували и ръкавици.

Сборния пункт на всички желаещи да се включат ще бъде в 9:30 на плац Студенец.

През целия уикенд за всички туристи и гости на курорта ще работят ПВЛ 1 от “Туристически център Пампорово” до Студенец и ПВЛ 2 от Студенец до кулата Снежанка.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето