Министър Вълчев откри нова спортна площадка в Смилян

18 May, 2019

„Общините и училищата в момента разполагат с около 700 училищни автобуса, а с отпуснатите от правителството 20 млн. лв. ще бъдат закупени над 100“, това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при посещението си в област Смолян.

Според него в последните години се работи активно за подмяната на онези превозни средства, които са амортизирани или крият рискове за учениците. Министерството на образованието и науката обобщава нуждите от училищни автобуси във всички области, като приоритетно ще се предоставят нови там, където няма такива, или където имат нужда от подмяна.

„Надявам се в бъдеще да продължим с тези усилия. Имаме голям брой пътуващи ученици, затова трябва да осигурим правото на всяко дете на образование“, каза министърът.

Красимир Вълчев се включи в тържествата по повод 180-годишнината на училището в село Момчиловци, което обучава деца от пет населени места.

„Основният проблем на системата е намаляващият брой ученици. Посетил съм 96 общини, в повечето говорим за включването на децата в образователния процес, но при вас този проблем е най-малък.” Това каза министърът при посещението си във Второ основно училище в Смолян.

По време на визитата си министър Вълчев посети и училище в Чепеларе, както и защитеното средищно училище в село Търън.

Министър Вълчев посети и училището в Смилян, където е завършено изграждането на спортната площадка, за която бяха осигурени средства от МОН в края на миналата година. Училището активно реализира проекти по националните програми, включително по модул “Музеите като образователна среда”. С финансиране от МОН е подменена дограмата и е поставена топлоизолация на сградата.

„Радвам се, когато видя щастливи и усмихнати деца. Това е най-приятният момент в работата на един кмет, а предполагам и на един министър. Заради тези моменти, човек си заслужава да минава всички трудности в ежедневието”, каза при откриването кметът Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура