В Златоград се проведе пролетен турнир по плуване

22 Apr, 2019

За поредна година плувният басейн в Златоград бе домакин на състезание по плуване, в което се включиха над 90 състезатели от Златоград, Смолян, Кърджали, Неделино, Мадан и Старцево. Организатори на мероприятието бяха плувният клуб на Златоград и Община Златоград, а наградите бяха осигурени от производителите на спортна екипировка „Делфина” гр. София.
На състезанието присъства Кметът на Община Златоград – Мирослав Янчев, който откри надпреварата и поздрави децата, като пожела успех на всички участници. Мероприятие като това, е стимул за местната власт да продължи да инвестира в плувния басейн, за да може децата и подрастващите да водят здравословен начин на живот чрез спорт.
В продължение на няколко часа плувците се състезаваха в различни дисциплини и щафети, като показаха отлични резултати и постижения. За атмосферата в плувния басейн се погрижиха и многото зрители, които не спряха да подкрепят любимците си през цялото време.
Всички участници получиха грамоти за участие и плувни шапки, а победителите и техните подгласници, освен медали, бяха наградени с раници, кърпи и плувни очила.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

Времето