Около 7% ръст на туристи през зимния сезон отчитат хотели в Пампорово

19 Apr, 2019

Ръст на туристи от около 7 % отчитат хотелиери за приключилия зимен сезон в Пампорово. Ски сезонът е успешен с над 75% средна заетост на легловата база в хотелите.

Намаление се отбелязва по отношение на турските групи, главно заради поевтиняването на турската лира, но спадът при туристите от южната ни съседка се копменсира от активна маркетингова политика към други пазари. Увеличение се наблюдава при ирландските ваканционни групи.

Зимният сезон е сравнително по-добър от миналогодишния, според данни на асоциация “Родопи”. Ръстът се дължи както на благоприятните метеорологични условия и достатъчно сняг, така и на добрата организация от страна на “Пампорово” АД при поддържането на ски зоната.

Курортът успява да се наложи с предлагането на ски услуга за всеки, ски зоната е подходяща за семейна почивка, осигурявайки трасета и за напреднали, и за начинаещи, коментират хотелиери.

Домакинството на престижния Интерски Конгрес през март също е фактор за увеличения туристически поток. Провеждането на Конгреса осигури висока заетост на хотелите в края на сезона, когато туристите обичайно намаляват.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура