Първи фолклорен конкурс “Широка лъка пее, свири и танцува“ на 20 и 21 април

12 Apr, 2019

На 20 и 21 април т.г в Националното училище за фолклорни изкуства“Широка лъка“ ще се проведе Първи фолклорен конкурс“Широка лъка пее, свири и танцува“.
Конкурсът ще се проведе под патронажа на кмета Николай Мелемов с подкрепата на Кметство с. Широка лъка, Пловдивската Света Митрополия, а благословията си се очаква да даде лично архимандрит Висарион.
Интересът към конкурса е изключително голям. Над 600 деца между 5 и 18 години са заявилите участието си и са от цялата страна – Шумен, Велико Търново, Котел, Нова Загора, Пловдив, Чирпан, Тополово, Костенец , Карлово, Хасково, Свиленград, Мезек, Чепеларе, Смолян , Широка лъка и други.Те ще се представят в шест раздела – Индивидуални изпълнители,Народни оркестри и камерни групи,Народни хорове, Народни танци и Автентичен фолклор. Шестият раздел е отворен и всяка година ще бъде посветен на известен фолклорен изпълнител. Тази година НУФИ“Широка лъка“ ще отдаде почит на известния народен певец Младен Койнаров, чиито ученици са бивши и настоящи възпитаници на училището.
Голямата награда е приз „С песните на Младен Койнаров“. Ще бъдат присъдени награди на Община Смолян, НУФИ“Широка лъка“ – Диплом , Плакет, медали и грамоти, награда за най-малък участник, за оригинална хореография и други, както и парични и предметни награди.
Участниците ще се представят на три сцени, а Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка“ гостоприемно ще отвори врати за всички, които желаят да се потопят в магията на българския фолклор.Официалното откриване на конкурса е на 20 април, събота от 10.00ч, а вечерта ще се проведе концерт с участието на домакините – НУФИ“Широка лъка“.
Подробности на сайта на училището @nufi.shiroka.lukka
и на страницата на училището във ФБ – Национално училище за фолклорни изкуства ”Широка лъка”-оригинална страница

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето