Топ ски инструктори обучават безплатно деца в Пампорово

20 Mar, 2019

136 деца от Смолян, Чепеларе и село Павелско направиха първите си стъпки в ските и сноуборда с помощта на някои от най-добрите инструктори в цял свят. Инициативата е на Интерски и обхваща момичета и момчета от социално слаби семейства от региона, като целта е да продължи и през следващите няколко години.

До 23 март, когато свършва Интерски конгрес 2019, децата ще работят с топ инструкторите от 36-те държави, гостуващи в Пампорово.

Заниманията са по два часа на ден, а инструкторите се сменят постоянно. След конгреса учениците ще продължат да карат ски със средства от благотворителна кампания, която се провежда в Пампорово.

В понеделник децата сложиха за пръв път чисто новата ски екипировка, осигурена от фирма „Атомик“ и се насладиха на снежните писти.  Оборудването ще остане в ски училище „Пампорово“ и ще се използва за заниманията им до 2023 година.

Обучението на деца от страната-домакин на конгресите на Интерски вече е традиция и е своеобразна отплата за шанса да се съберем на ново място – каза Том Даниелсън от Швеция, който е един от координаторите на проекта на Интерски.

„Целта е децата да се научат да карат и да се наслаждават на снежните спортове. Някои от тях вече имат опит, други взимат първи уроци, но всички напредват бързо. Повечето от тях не могат да си позволят да плащат за това. Затова работата ни е толкова важна. Радваме се, че можем да им помогнем да се включат в нещо, което иначе няма да имат възможност да преживеят“, каза още той.

Инструкторите от Интерски конгрес 2019 работят с момчетата и момичетата от Смолян, Чепеларе и Павелско с усмивки и с удоволствие. За тях заниманията с децата са сред най-вълнуващите преживявания в България и са шанс да обменят ценен опит.

Зрелищен акцент в програмата на Интерски конгрес 2019 е вечерното демо шоу по писта Стената, което може да се наблюдава свободно от гостите на курорта.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето