Най-добрите ски инструктори се събират в Пампорово

11 Mar, 2019

Най-добрите ски инструктори от цял свят се събират в Пампорово на 17 март за XXI-я международен Interski конгрес.

Проявата се организира веднъж на четири години, а целта е да се популяризират зимните спортове в целия свят, а също и да промотира развитието на ски зоните и ски курортите, както и на туризма като цяло.

Висшият форум на Международната асоциация на ски инструкторите ще събере в Пампорово около 1100 експерти от 33 държави-членки и 3 страни-наблюдателки.

В продължение на една седмица, от 17 до 23 март, ще бъдат представени най-новите тенденции в обучението по ски, сноуборд, фри стайл и ски бягане. Програмата включва над 100 демонстрации, включително и вечерни шоу програми, десетки работни срещи, лекции и представяния на демо отборите на държавите-участнички.

Курортът Пампорово спечели домакинството на конгреса преди четири години в конкуренция с руския курорт Сочи и финландския Леви. Досега форумът се е провеждал във водещи ски държави като Австрия, Германия, Швейцария, Норвегия, Франция, САЩ и Италия. Последната среща на ски инструкторите от цял свят беше през 2015 година в Аржентина, припомня sportal.bg

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура