Математическата гимназия спечели Осмомартенския турнир по футбол

08 Mar, 2019

Проведе се традиционният Осмомартенски турнир по мини-футбол за момичета, организиран от Община Смолян. Мачовете се играха на Многофункционалната спортна площадка.

Умения с топката, ловкост и бързина демонстрираха ученички от пет училища. Във възрастова група 5-7 клас на терена се изявиха отборите от ОУ „Иван Вазов”-Смолян, ОУ „Кирил и Методий”-с.Смилян и ОУ „Стою Шишков”-Смолян. При по-големите момичета в турнира се включиха футболистки от ППМГ „Васил Левски” и Езиковата гимназия в Смолян

Надпреварата бе много оспорвана и предизвика истински футболни емоции, стигна се и до дузпи. От публиката коментираха, че нашите момичета играят с хъс за победа.

На първо място във възрастова група 5-7 клас се класира отборът на ОУ”Иван Вазов”, на второ – ОУ „Кирил и Методий”–Смилян и на трето възпитаничките от ОУ „Стою Шишков”-Смолян.

При по-големите момичета, купата спечелиха футболистките от ППМГ „Васил Левски”–Смолян, а втори са отборът на Езиковата гимназия.

Наградите връчиха секретарят на община Смолян Момчил Николов и Мария Семерджиева, началник на РУО в Смолян. Те поздравиха футболистките и им пожелаха още спортни успехи. Момичетата получиха и цветя от Общинската оранжерия.

Идеята за турнира е на известната ни тежкоатлетка Даниела Керкелова, защото е доказано, че футболът е най-популярния спорт, а рядко се правят футболни турнири в женски формат.

Спортната надпревара се организира от община Смолян, а проявата се провежда под егидата на кмета Николай Мелемов. Турнирът е включен в Спортния календар на общината за 2019 г.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето