Ски детска градина забавлява малчуганите в Пампорово

29 Dec, 2018

Деца от 4 до 6-годишна възраст правят първи стъпки на ски в детска ски градина в Пампорово, информират от “Пампорово” АД. “Бялата” градина дава първите уроци по ски и занимава малчуганите, докато родителите им се спускат по трасета за напреднали. Условията за ски и сноуборд в Пампорово са отлични, отворени са девет писти в зоната.

Най-малките скиори се обучават от ски учители и педагог, а уроците могат да се преподават на български, английски или руски. Детската ски градина разполага и с помещения за целодневни занимания след спускането със ски и шейни.

Сто деца от семейства в неравностойно положение ще бъдат обучавани безплатно през март по време на Интер Ски Конгреса в Пампорово. Обучението ще бъде част от дарителска акция от организаторите на събитието. Децата ще бъдат обучавани от делегати на Конгреса, който ще събере над 1000 ски инструктори от 30 страни.

Пампорово запазва марката си на курорт, подходящ за семейна почивка, коментират от дружеството концесионер на пистите. Ски зоната разполага с богата гама от писти за напреднали и начинаещи скиори и сноубордисти.

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

Времето