Чепеларци отново блокират пътя Смолян – Пловдив

13 Dec, 2018

Чепеларци отново затварят пътя Смолян-Пловдив в знак на протест срещу закриването на Районната прокуратура. Протестът се организира от инициатевин комитет и е четвърти поред. Планират да блокират пътя от 11.00 ч. до 13.00ч. при последната пешеходна пътека в родопския град, информира ,,24часа”.

Разликата този път е, че ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим на движение. На предишните протести движението по пътя се пропускаше през 10 минути, но сега инициаторите са обявили, че пътя ще е напълно затворен, предупреждават шофьорите от ОД на МВР – Смолян.

Според полицията ако се затвори за два часа основния път, който е без алтернатива, ще се образуват огромни опашки и изнервяне на обстановката на пътя.

В Чепеларе настояват Висшия съдебен съвет да ревизира решението си. „Жителите на общината считат, че това решение е немотивирано и несъобразено с редица значими фактори – географски, демографски, икономически, социални и други. Но най-притеснителен е фактът, че то не е обсъдено и съгласувано с гражданите на община Чепеларе, които пряко засяга, и са в разрез с препоръките на Европейската комисия за реформи в системата“, твърдят от ИК.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура