Кметът Мелемов: Фалшива новина е, че съм забранил протеста

15 Nov, 2018

Фалшива новина е публикуваната информация, че съм забранил протеста, който е предвиден за 17 ноември т.г. Подцених ситуацията. Трябваше предварително да информирам за нея, защото тенденциозно в социалните мрежи беше публикувана само първата част от заповедта ми, коментира пред медиите кметът Николай Мелемов.

Той обясни, че две момчета, този понеделник, са били при него и са го уведомили, че искат да организират протест. Мелемов им е отговорил, че уважава гражданската им позиция и ще им помогне. Предложил им е да пуснат уведомление. В него те са посочили, че искат да организират граждански протест против високите цени на горивата чрез шествие с МПС, преминаване през града и блокиране на бензиностанции.

След като уведомлението е депозирано в Общината е поискано становище от Областното пътно управление. С писмо до Общината от 14 ноември т.г., Областно пътно управление не дава съгласие за този протест, защото се застрашава безопасността на движението и може да доведе до пътнотранспортни произшествия и спиране на движението. Посочената пътна артерия е част от републиканската пътна мрежа. Тя се управлява от Агенция „Пътна инфраструктура” към МРРБ, респективно от Областно пътно управление –Смолян.

След това кметът Мелемов отговаря връща отговор на момчетата, че забранява провеждането на протеста с МПС и предлага той да се проведе на пл.”България”, Амфитеатъра пред РДТ „Николай Хайтов”, с начален час 15.00 часа. Според него това място е подходящо за изразяване на гражданската позиция на хората.
Аз нямам право в чужда собственост на държавен път да разрешавам протест затова предложих друг вариант, а не съм забранил провеждането на протеста като цяло, посочи кметът. Действията са съгласувани и с Областната дирекция на МВР-Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура