Добро дело: Смолянчани подкрепиха каузата на Илия Костов

31 Oct, 2018

Ски ентусиасти се събраха на благотворителен базар в подкрепа на един малък скиор от Смолян.

Илия Костов има талант и мечти да стане шампион. Познати и непознати го подкрепиха, за да тренира в Италия, а историята на доброто дело бе разказана в сутрешния блок на NOVA.

Илия тръгва по белите писти на 2-годишна възраст, а 11 години по-късно е два пъти републикански шампион.

„Малко ми е трудно да си призная, но аз не мога да губя. Винаги искам да съм минимум в петицата. Това тук в Италия е по-трудно. Повечето пъти бях в 20-аката, имах няколко състезания в десетката и един път влязох в петицата. Това ме надъха. Миналата година бях с една година по-големите от мен. Тогава е по-трудно. Те имат повече физика и повече опит. Тази година треньорът ми е казал, че трябва да отида на републиканско, което ще стане, ако вляза в десетката. Първо като малък исках повече да съм световен шампион, сега като че ли повече искам олимпийска титла. Като свърша с подготовката си тук, бих се състезавал за България“, каза Илия Костов пред NOVA.

Преди броени дни приятели и познати от смолянския ски тим организираха базар, за да помогнат на Илия с издръжката му в Италия. Те посочиха, че издръжката за 6 месеца на малкия талант възлиза на 10-15 хиляди евро. Всички се обединиха около мнението, че таланти като Илия заслужават подкрепа.

А равносметката от базара е, че със събраните средства Илия ще може да покрие разходите си за сезонна карта в Италия. Самият скиор благодари на всички, които направи чудесния жест към него.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура