Ремонт на улиците в Пампорово за близо 6,5 млн. лева

23 Oct, 2018

Ремонт на улиците в курортния комплекс Пампорово за близо 6,5 млн. лева с ДДС възлага Община Чепеларе. Улиците, които подлежат на благоустрояване, са основни транспортни връзки за достъп до редица туристически обекти в района. По настилката им има деформации, мрежовидни пукнатини с различна широчина и проблеми с отводняването.

Предвидена е реконструкция и рехабилитация в участъка от третокласния път при ресторант „Бялата къща“ към автобусната спирка при хотел„Орфей“, покрай хотелите „Снежанка“, „Мургавец“, „Пампорово“ и отново до кръстовището при автобусната спирка.

Следващият обект обхваща участъка от хотел „Айсберг“ до хотел „Камелия“ като алея с предимно пешеходно движение. Третият участък е от хотел„Пампорово“ до Творческия дом на БНТ. Четвъртият е от хотел„Снежанка“ до хотел „Бор“. Петият обхваща участъка от хотел „Пампорово“ до Творческия дом на БНТ в посока към хотел „Евридика“.

Поръчката е инженерингова и и по нея е предвидено изготвяне на технически проекти по всички части, а след това изпълнение на строително-монтажни работи. Минималният срок за изпълнение на поръчката е 405 дни. Срокът за получаване на оферти е 27 ноември, а отварянето им ще е на следващия ден в община Чепеларе, информира ,,Актуално”.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура