Гурбетчия в САЩ подари техника за косене на община Мадан

10 Oct, 2018

Гурбетчия в Америка дари на община Мадан техника за косене. Служителите на Общинското предприятие „Благоустройство на територията” вече ще работят с тракторна косачка, което ще направи косенето на тревата по- лесно, по-бързо и по-качествено.

Освен тракторчето, бяха дарени още две моторни косачки и машина, с която ще се почиства окосената трева. Новото оборудване е дарение от 29-годишния маданчанин Николай Николов.

“Градът, а и в доста села, които успях да видя, нямат нищо общо с тези от преди 6-7 години, когато заминах за Америка. Тук личи, че се работи много и мисля, че е редно всеки да допринася за развитието на Мадан по един или друг начин. Адмирации към ръководството и екипа от общината!” ,сподели дарителят. Преди повече от 6 години младият мъж заминава за Америка. След дългогодишното си пребиваване в “страната на неограничените възможности” Николай се прибрал в Мадан за няколко седмици почивка. Останал възхитен от промяната, която вижда в града. Очарован от случващото, младият мъж решава да закупи и дари техниката на общината.

“Сърдечни благодарности към Ники за неповторимия му жест. Останах приятно изненадан, но и изключително щастлив, защото инициативата му показва, че младото поколение милее за Мадан и също иска общината да продължи да се развива, а това е изключително радващо и носещо надежда”, каза кметът на община Мадан Фахри Молайсенов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура