Пътят Смолян-Мадан се отваря частично на 16 септември

13 Sep, 2018

На 16 септември (неделя), в 16 ч. в една лента ще бъде пуснато движението край срутището при Тикале на път II-86 Смолян – Мадан. Движението в участъка ще се регулира със светофарна уредба, а скоростта ще е ограничена до 20 км/ч. Трафикът ще се пропуска в най-натоварените часове от 6:30 ч. до 9:00 ч., от 12:00 ч. до 13:00 ч. и от 16:30 ч. до 18:30 ч.

В останалото време от денонощието превозните средства ще продължат да преминават по обходните маршрути, тъй като в района на срутището продължават укрепителните дейности на откоса със стоманени профили и изграждането на анкерната система. При пропускането на превозните средства в определените часове строителни дейности няма да се извършват.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация!

Обходният маршрут за превозните средства до 12 т е по път ІІ-86 Смолян – Средногорци, а в района на свлачище при 109-ти км се осъществява по изградения обходен общински път между с. Влахово, отклонението за с. Тикале и път II-86. За превозните средства над 12 т маршрутът е Смолян – с. Чокманово – с. Смилян – гр. Рудозем – с. Средногорци и обратно.

„Движението на всички превозни средства се пуска от 16:00 часа на 16 септември, като дотогава работната група е дала становище в зоната на първия участък, в който стана най-същественото свличане, в срок до 15 септември да се изгради контрафорс от скални блокове, които да бъдат споени с бетон на височина от два до три метра в зависимост от откоса на пътя.”, каза областният управител на Смолян Недялко Славов.

 

 

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура

Времето