Деца от Смолян изработиха предмети от отпадъчни материали

05 Sep, 2018

Деца от Смолян изработиха предмети от отпадъчни материали. Община Смолян се включи активно в организирането на детския празник за деца, който имаше за цел, да насочи вниманието на децата към опазване на околната среда и рециклирането.  Празника бе организиран от РИОСВ и bTV в партньорство с Община Смолян, Областна администрация и РУО на МОН гр. Смолян. Мястото на провеждане бе площад „Свобода“ на Стария център и в него се включиха десетки деца и техните родители. Децата от детска градина „Зорница“ бяха най- многобройни.

По време на празника децата сами изработиха макети на различни любими детски персонажи. В програмата на празника се включиха и представители на Родопския театър, които направиха много игри с децата, което повиши настроението на площада.

Една от най – интересните организирани дейности бе създаване на саксия и посаждането на цвете в нея. За целта Община Смолян предостави 100 покълнали цветя, които децата грижливо посадиха в новите си саксии и отнесоха вкъщи. Децата се прибраха и със задачата, да поливат и отглеждат своите цветя. След като цъфнат те трябва да ги снимат и изпратят снимките на е-поща sport_smol@abv.bg. Всички деца, който изпратят своите цветя до 15  септември ще посетят организирано Общинския парник за открит урок по ботаника.

На адрес www.daizchistim.bg може да намерите подробности за кампанията на bTV “Да изчистим България заедно”.

 

Снимка: btvnovinite.bg

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура