Ансамбъл “Родопа” готви нов спектакъл

28 Aug, 2018

Спектакъла “Нощта на фолклора” ще представи ансамбъл “Родопа” през предстоящия творчески сезон, съобщи Адриан Петров, главен художествен ръководител на формацията.

Ансамбълът откри днес с церемония 58-ия си сезон, за който подготвя премиери, нови концерти и гастрол в страната и чужбина.
В края на септември “Родопа” излиза пред смолянската публика с концерт “Любими родопски песни и свирни”.

Музикалното представление залага на емблематични родопски мелодии, припомнени чрез осъвременени режисьорски решения. “Нощта на фолклора” ще продължи почерка на ансамбъла от спектакъла “Невястата”, с който “Родопа” спечели награди и оценката на публиката при турнето си из цялата страна.

И през този сезон продължават гастролите на фолклорната трупа, като е предвидено участие на фестивал в Гърция през лятото на 2019 г. Ансамбълът ще получи нов собствен автобус, информира Петров. Придобивката става реалност благодарение на дарения от бизнесмени. Автобусът ще позволи на “Родопа” да активизира още повече концертната си програма, след като получава множество предложения за гостуване от страната и чужбина, предаде БТА.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура