Търсят новата Кралица на киселото мляко

23 Aug, 2018

Тази есен ще стане ясна и новата Кралица на Киселото мляко в Родопите, като до крайния срок за записване на красавиците, които искат да носят новата титла Мис Родопи остава само седмица.

В конкурса за 2018 г., който е част от Фестивала на киселото мляко и се провежда в смолянското село Момчиловци, могат да участват дами от цяла България. Те трябва да са на възраст от 16 до 24 години. Наградният фонд е в размер на 8000 лв. Желаещите да участват в конкурса могат да се явят на национален кастинг в София в края на август или на регионален кастинг в с. Момчиловци на 3 септември.

Датата за провеждане на Фестивала на киселото мляко претърпя за пореден път промяна, като след последната той трябва да се проведе от 21 до 23 септември.

Събитието е под патронажа на Министерството на културата, а съорганизатор на празника е китайската компания Bright Dairy, популяризирала на пазара в азиатската страна мляко с марка „Момчиловци”. Фестивалът представя киселото мляко на Родопите като храна на дълголетниците и част от традициите на здравословно хранене.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура