Даниела Дариткова поздрави жителите на Девин за празника на града и минералната вода

12 Aug, 2018

„Щастлива да бъда част от вашия празник, защото виждам как Девин се променя към добро. Вярвам, че всички вие го усещате“, заяви депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова при официалното откриване на празника на град Девин и минералната вода.

По думите й всичко, което изброи кметът като инвестиции и добри дела, случили се в Девин,  областният управител – като бъдещи възможности за развитие на инфраструктурата с новите проекти, е много важно.

„Държавата ни е стабилна, икономиката се развива добре и тогава, когато имате декларирана подкрепа от правителството, нещата в Девин наистина ще се променят така, че да стане по-добър град за живеене. Защото имате красивата природа, имате минералната вода с нейните лековити качества, имате хората, които с труда си допринасят обликът на града да бъде такъв, че той да е перлата на минералните курорти на Родопите“, подчерта д-р Дариткова.

Тя посочи, че всичко това може да се случи с подкрепата на правителството тогава, когато парите, които се отделят за града, се  разходват по най-добрия начин.

Депутатът допълни, че реализираните инфраструктурни проекти са толкова много ,че кметът е пропуснал някои, които предстои да се реализират в най-скоро време, визирайки отпуснатите от правителството средства за улици в кв. Квартал “Врътлек”, където не е имало асфалт.

Д-р Дариткова допълни, че по Програмата за развитие на селските райони ще се направи път към Лесичево, който ще способства не само бизнеса, но ще бъде и алтернативен достъп до града в случай на необходимост, а там инвестицията е повече от 7 млн. лв. На жителите на Девин тя пожела здраве и вдъхновени за добри дела.

Преди това кметът Красимир Даскалов (ГЕРБ) направи своеобразен отчет пред неговите съграждани.

Той съобщи, че за последните две години и половина община Девин е получила допълнителна субсидия от правителството за инфраструктурни проекти на стойност над 8 млн.лв.

„Това не е правено от нито едно правителство за нашата община от 1989 г. насам. С тези средства беше реконструиран и рехабилитиран топлопровод за минерална вода от Беденски бани до Девин с дължина 12,5 км на стойност 2,5 млн. лв. Бяха подменени вътрешна и външна водопроводна мрежа в село Лясково за 800 000 лева и в село Стоманово за около 850 000 лева. Беше изградена многофункционална спортна площадка в село Гьоврен за около 160 000 лв. В момента се реконструира и рехабилитира улица в село Осиково на стойност около 550 000 лв. Предстои същото да бъде направено за улица в село Гьоврен за около 900 000 лв.“, уточни Даскалов.

Той изтъкна, че с последното постановление на МС са отпуснати средства за реконструкция и рехабилитация на улица в село Грохотно за около 280 000 лв., в село Лясково за около 250 000 лв., за изграждане на нов гробищен парк с два молитвени храма – християнски и мюсюлмански, а също така за чешма, улица и паркинг в град Девин.

По думите на кмета в последните години Девин се развива като модерен и преуспяващ център за здравен туризъм. Тази година градът получи наградата за най-успешно развиваща се туристическа дестинация в България за 2017 г.

„Девин е град с древна история и славно минало. Преминал през много обрати през многовековната си история. Днес той е един добре развиващ се курортен град, събрал от всички дарове на величествената Родопа планина. Природата ни е дарила с богатството си от многобройни и уникални минерални извори, причудливи скални образувания – ждрела, пещери. С изключително благоприятен климат и много слънчеви дни. Освен с това Девин привлича ежегодно хиляди туристи от страната и чужбина и с пословичното гостоприемство на местните хора и със запазените автентични традиции и обичаи“, заяви Даскалов.

„Най-искрено и чистосърдечно искам да пожелая на всички вас и на вашите семейства да бъдете здрави, по-добри един към друг, да се обичате, да вярвате и да си прощавате“, бе пожеланието на кмета към неговите съграждани.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура