Напредва строителството на новата спортна зала към ПМГ в Смолян

09 Aug, 2018

Напредва строителството на новата спортна зала към ПМГ ”Васил Левски” – Смолян. Проектът се изпълнява със средства по ОП „Региони в растеж“. Кметът на Смолян Николай Мелемов лично инспектира изграждането на съоръжението.

„Днес се наливаше покривната плоча на новата спортна зала към Природо-математическата гимназия в кв. Райково. Работи се усилено по старата сграда на гимназията, двора, тротоарите, където са останали само довършителни работи. Ангажиментът на изпълнителя е да бъдат готови в най-кратки срокове за началото на учебната година. Единствено спортната зала ще продължи да се изпълнява, но това няма да пречи на учебния процес”, заяви Мелемов.

Изпълнител на проекта е смолянската фирма „Дюлгер“, която спечели обществената поръчка за изграждане на спортна зала и цялостен ремонт на Природо-математическата гимназия “Васил Левски”. Вложението в залата, заедно с планирания основен ремонт на сградата е на стойност 2 731 000 без ДДС (3 277 204 лв. с ДДС).

Новата спортна зала ще бъде с РЗП 1544 кв. м. Тя ще се състои от три самостоятелни блока – топла връзка, игрална зала и обслужващ блок. Предвидени са за изграждане игрища за баскетбол, тенис на корт и волейбол, зрителски места, съблекални, стая за учители и помощни помещения. Обслужващият блок ще е на 3 нива. Първо – фоайе, санитарни възли, склад, подемник и санитарен възел за хора с увреждания. Второ ниво – лекарски и методически кабинет и санитарен възел за хората с увреждания. Трето ниво – техническо помещение.

,,Дворовете на ЕГ и 6-то ОУ, пространството със спортни площадки на Седмо СУ ще бъдат завършени в началото на септември месец. С това се спазва ангажиментът на фирмите, с които общината е сключила договори, че всички училища, които се ремонтират, ще бъдат завършени до началото на учебната година”, допълни Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура