Ново свлачище падна край Тикале

01 Aug, 2018

Ново свлачище падна и затвори и двете платна на пътя за Мадан край Тикале. Скалната маса се е изсипала преди няколко часа на завоя преди базата на „ИСА 2000“ до старото срутище, паднало през март, съобщи Отзвук. Над 10 метра от пътя е затрупан с камъни. На място е пристигна и шефката на Областно пътно управление – Смолян Костадинка Миланова.

„Спираме аварийните действия по укрепване на срутището. Утре ще пристигнат геолози, които да дадат своето експертно мнение“, каза Миланова.

,,Разчистена е от дърветата зоната на укрепване, анкериране и замрежване и вече е започнало пробиването на дупките, в които ще се поставят и циментират общо 280 анкера. Дълбочината за анкериране е осем и петнадесет метра. За целта на терен са доставени специализирани машини, с които се извършва тази дейност, както и екипите за това. Предвидената зона за замрежване е около два декара. След монтажа на мрежата ще се направи и разчистване на пътя”, информира областният управител на Смолян Недялко Славов.

,,Неприятното е, че днес имаме ново срутване на скални маси и новообразували се пукнатини в ската. Това е крайно опасно, както за екипите, които работят, така и за всеки, който се опитва да премине в зоната на срутището. Специалисти отново ще направят оглед и ще препоръчат какво да се предприема.
Обръщам се още веднъж с призив хората да са внимателни, особено тези, които нощем пишат на асфалта своите политически послания. Така те доказаха излишното политизиране на този сериозен проблем, пред който сме изправени. Съжалявам, че е така, но е факт”, допълни Славов.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура