Елитът на планинското колоездене се събра в Чепеларе

23 Jul, 2018

Близо 100 състезатели от всички краища на България бяха част от първото издание на „Мечи Чал DH” и Държавния шампионат по спускане за 2018 година. Състезанието бе изключително оспорвано, а участниците в надпреварата  успяха да запазят  интригата до последния момент.

Трасето за спускане над Чепеларе е с дължина от 3400 метра, което го прави едно от най-дългите в България. Включва в себе си множество стръмни скоростни отсечки, всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, големи скокове и друг.

Най-добро време успя да постигне победителя в категорията на мъжете Росен Ковачев, който успя да премине по трасето с време от 4:07.67 минути и средна скорост от почти 50км/ч! След него се класира екс Националния шампион на България Стивиан Гатев. Трети остана Йоан Нейчев.

В категория юноши 15-16, за втора поредна година победата завоюва младата надежда от отбора на Райдърс Юнайтед – Йордан Анчев с време 4:22.07.  При по-големите юноши между 17 и 18 години, най-бърз бе съотборника му Иван Кобуров, който успя да спусне трасето за 4:27.24.

При мъжете над 30 години най-бърз бе Милан Димов следван само на 24 стотни от Филип Станев.     В категорията на дамите първа успя да се класира Изабела Янкова с време от 5:13.10 и над 11 секунди преднина пред миналогодишната шампионка на България – Виктория Гончева.

Събитието се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Red Bull България, DoppelHerz и хотел Перелик, а призьорите в отделните категории бяха наградени лично от кмета на града – г-жа Славка Чакърова.

Освен Държавен Шампионат, „Мечи чал DH“ бе също и трети кръг от Българските Даунхил Серии за 2018 и носи точки и за генералната ранглиста. Повече за сериите и временното класиране на участниците в отделните категории можете да намерите на www.race-series.com

Вело сезона в Пампорово Мечи чал продължава до 24 септември и за всички любители на планинското колоездене ще работи Велопарк Пампорово и трасето над Чепеларе. Следващото колоездачно събитие, на което ще бъдат домакини родпските ни курорти е ендуро състезанието Elevation 999 на 6-9 септември. За всякаква допълнителна информация следете www.pamporovo.bike

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура