Чепеларе приема елита на планинското колоездене

18 Jul, 2018

Чепеларе приема Държавния шампионат по спускане. Елита на планинското колоездене за първи път ще мери сили по трасето на Мечи чал.

Близо 100 са записаните за участие в Държавния шампионат по спускане за 2018 до момента, а предварителната онлайн регистрация продължава да тече. Събитието ще се проведе през уикенда в Чепеларе и ще събере някои от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за титлата Национален шампион на България за 2018.

Родопския ни курорт разполага с едно от най-дългите и разнообразни трасета за спускане в България, което за първи път ще приеме състезание от такъв ранг. Пистата над Чепеларе е с дължина от 3400м и 700 м денивелация, като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове и други.

Съботния ден на 21 юни е отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в неделя 22-ри ще се проведе същинската част от събитието. От 10:00 до 12:00 ще продължат тренировките, в 12:30 започва квалификацията, а финалите ще започнат точно в 15:00. Победителите ще бъдат наградени лично от кмета на град Чепеларе, госпожа Славка Чакърова.

Мечи Чал DH ще се състои за първи път, а организаторите се надяват да успеят да го превърнат в една добра традиция.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура