,,Рибката” стигна критична точка

28 Jun, 2018

Нивото на водата в езеро ,,Рибката” стигна до критична точка на аварийния преливник. Екип на РСПАБ е започнал принудително изпомпване, за да се свали нивото на езерото. Над 100 л/кв.м са измерените валежи в Смолян. Тежка остава ситуацията в целия град.

Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата Смолянска община. В следствие на обилните валежи на територията на община Смолян и залети улици и пътища в резултат на прелели дерета и водостоци е необходимо провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян. Наводнени са сградата на ПБЗН, обществени сгради, складове, частни имоти. Магистралата е непроходима и затворена за движение.

Община Смолян призовава гражданите да не се движат в ниските части на града, разположени по поречието на реката. Всички фирми разполагащи с подходящата техника да се включат в отпушване на водостоци и почистване на паднали дървета и храсти по реката на територията на общината. Доброволното формирование към община Смолян се включва за овладяване на бедствената ситуация.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура