Британци окупираха призовите места на Пампорово Байк Фест 2018

27 Jun, 2018

За 4-та поредна година в Пампорово се проведе едно от най-големите и атрактивни колоездачни събития в България и региона, а именно Пампорово Байк Фест 2018.

Над 160 участника от Франция, Великобритания, Босна и Херциговина, Гърция, Румъния и България се включиха в стартовете по планинско колоездене, а британците за поредна година окупираха призовите места.

И тази година по време на фестивала са проведоха множество интересни събития, а основните акценти в програмата бяха Международно състезание по спускане от клас 1, носещо точки за Световната ранглиста, 3-ти кръг от Балканската Даунхил Купа, Национален шампионат в дисциплина форкрос, както и детско състезание по спускане.

Съботния ден бе отреден на детското състезание, в което се включиха близо 50 деца и младежи на възраст до 16 години. Надпреварата бе много оспорвана, а падналия дъжд предния ден бе направил състезателното трасе още по трудно и предизвикателно.

Най-бърз сред децата до 12 години бе едва 10 годишния Мартин Янков. При по-големите до 14 години най-добре се представи петричанинът Димитър Мазнейков, а при юношите първото място спечели представителя от съседна Гърция – Александрос Топкароглу.

В събота следобед се проведе също и Държавното първенство в атрактивната дисциплина форкрос. След много тежка и оспорвана надпревара първото място при мъжете успя да спечели румънеца Богдан Бондор, следван от Димитър Мънев /Drag Zone/ и Иван Кобуров /Riders United/.  При юношите най-бърз беше Стефан Астаджов / Riders United/, следван от Николай Желев и Павлин Маринов.

В неделя се проведоха състезанията по спускане, където за поредна година доминираха представители на Великобритания. Най-добро време сред всички българи успя да постигне младата надежда от отбора на Райдърс Юнайтед, едва 15 годишния Йордан Анчев. Младия състезател премина по трасето с време от 2:34.73, което го нареди на втора позиция в общото класиране. В категория Юноши, където се състезава Анчев, той е безапелационен победител.

За втора поредна година победител при мъжете стана Luke Cockburn /Великобритания/, който успя да се справи с трасето за 2:30.86. След него на почетната стълбичка се наредиха сънародниците му  Sam Herd с време 2:34.83 и Olliver Morris 2:36.74.

При дамите най-добър резултат успя да постигне Изабела Янкова, а при ветераните Ивайло Симов. Пълното класиране от финалите можете да намерите тук.

С Пампорово Байк Фест 2018 бе даден и официален старт на сезона във Велопарк Пампорово, който ще работи без почивен ден до средата на септември за всички любители на планинското колоездене. За допълнителна информация посетете www.pamporovo.bike.

Трасетата във Велопарк Пампрово са с обща дължина над 35 км, информират от “Пампорово” АД. Паркът разполага с 15 трасета с различна трудност, изпълнени с разнообразни препятствия, виражи, скокове, дървени конструкции и други съоръжения. Във Велопарк Пампорово е единственото в България специализирано трасе за дисциплината форкрос.

Паркът за планинско колоездене ще работи без почивен ден до средата на септември. Колела от различен клас могат да се намерят в байк гардероба на Велопарк Пампорово, уточняват от дружеството. Осигурени са и квалифицирани вело-водачи, които са на разположение да съпроводят по трасетата в парка всички желаещи колоездачи.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура