Тържествено връчиха дипломите на випуск 2018 на ЕГ “Иван Вазов” – Смолян

26 Jun, 2018

На тържествена церемония в сесийната зала на Общински съвет Смолян бяха връчени дипломите на завършващите ученици от випуск 2018 на ЕГ “Иван Вазов”.

Младежите бяха поздравени от името на кмета на община Смолян Николай Мелемов, а Надежда Горанова за поредна година сподели с родителите и гостите впечатляващи резултати от зрелостните изпити и от успеха от дипломите. Затрогваща реч произнесе Неда Шишманова от 12б клас от името на завършващите ученици. Бяха дадени 26 специални грамоти на зрелостници за издигане престижа на училището и за активно участие в училищния живот. Щастливото събитие бе споделено от родители, граждани и ученици.

 

Ето и най-важните факти от тазгодишната церемония:

  1. Латинка Башева от 12б клас е Първенец на випуск 2018 с успех 5.99 от дипломата;
  2. Свобода Каврошилова от 12в клас получи Комплексната награда за отличен успех от дипломата и зрелостните изпити, пълен отличен по БЕЛ на ДЗИ и множество постижения от участия на олимпиади и състезания по немски език, математика, БЕЛ и история.
  3. 29 ученици завършват средното си образование с отличен успех.
  4. Много добър 5.30 е средният успех от двата ДЗИ на всички зрелостници, като отличните оценки са 77, 7 от които са пълни шестици.
  5. 22 ученици имат отлични оценки и на двата ДЗИ.
  6. Успехът по БЕЛ от ДЗИ е много добър 5,11; по английски език – отличен 5.59 /44 ученици, 34 отлични оценки/; по немски език – много добър 5,46 /6 ученици/; по история – отличен 5,91 /1 ученик/, по биология – много добър 5,29 /13 ученици/.
  7. Много добър е успехът и по математика, география и философски цикъл. Няма слаби оценки.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура