В Момчиловци отново учат китайски

19 Jun, 2018

Момчиловци подновява уроците по китайски език през лятната ваканция, съобщи кметът на селото Сийка Суркова. Езиковото обучение ще започне на 30 юли т. г. и ще продължи 4 седмици, до 26 август.

Ще се сформират две групи за възрастни – едната ще се обучава през уикедните, а другата – в два делнични дни. Детската група ще има часове във вторник и четвъртък. Тези, които миналата година бяха на курс по китайски език могат да надграждат наученото, останалите могат да започнат от първо ниво. Обучението се организира от Институт “Конфуций” – София, със съдействието на Кметството. Желаещите да се запишат, могат да го направят в Кметство – Момчиловци, на тел. 22-77, или на лично съобщение във Facebook до кметът Сийка Суркова.

Интересът на родопчани към Китай е засилен след налагането на пазара в Китай на киселото мляко с марка “Момчиловци”, лансирано като храна на дълголетници. В родопското село предстои да бъде изградена българско-китайска мандра, в която ще се произвеждат млечни продукти с марката “Момчиловци”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура