Адриан Петров: Смолян и Рудозем си подават ръце, за да сътворят празник на спорта

18 Jun, 2018

„Има нещо символично в това, че днес, когато празнуваме обединения град Смолян, две родопски общини си подават ръце, за да сътворят празник на младостта и спорта. В следващите дни  Смолян и Рудозем ще бъдат арена на футболни битки, но и на нови приятелства, някои от които за цял живот.”, каза заместник-областният управител Адриaн Петров на откриването на Международния детско – юношески турнир по футбол.

„Вие сте продължители на българската футболна слава и нищо чудно точно някой от Вас да бъде новият Аспарухов, Котков, Стойчков, Сираков  или Бербатов и Вие да покорите нови футболни върхове.”, допълни той, като пожела, от свое име и от името на областния управител, много успехи в спорта на всички участници, честна игра по време на турнира и да спечелят най-добрите.

От днес стартира Първи международен детско-юношески турнир „Млади футболни звезди”, който ще се провежда на стадион „Септември „ в кв.Райково и ще продължи до 21 юни /четвъртък/, когато ще бъдат наградени отборите. Спортната проява се организира от футболна академия “Палас” – Рудозем съвместно с общините  Смолян и Рудозем.

В турнирът участват деца от три възрастови групи – за децата, родени през 2007 г., всички футболни срещи ще се играят в гр.Рудозем; за децата, родени през 2005 г., всички срещи ще се играят в гр. Смолян на стадион “Смолян”. В тази група участват 5 отбора ,  3 български и 2 от школата на “Валенсия” в Атина и Солун. В третата възрастова група попадат деца, родени през 2003 год. Мачовете  ще се играят в гр. Смолян на стадион “Септември” и участват 5 отбора – 4 български и 1 от школата на “Валенсия” Солун.
Всеки, който иска да проследи срещите, може да се информира за програмата на сайта на община Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура