Търън посрещна празника си с благотворителен турнир по футбол

16 Jun, 2018

Акцент в Празника на Търън тази година е благотворителният турнир по футбол на малки врати за купата на кмета, който се провежда за първи път. В продължение на седмица на Многофункционалната спортната площадка в селото над 200 души наблюдаваха атрактивните срещи по футбол и тенис.

Кметът Николай Мелемов изгледа днес напрегнатия финал между отборите на Община Смолян и Галактикус –Устово. Тимът на Устово спечели мача с 4:2 и стана носител на купата на кмета на Търън. Мелемов връчи приза на победителите, както и парична награда от 100 лв. Кметът Явор Говедаров награди отбора на община Смолян, който се класира втори. Той поздрави победителите и каза, че този турнир ще стане традиционен.
12 тима демонстрираха умения на терена с топката цяла седмица, а спортния празник премина с много емоции.

По-рано бяха наградени и победителите в спортните дисциплини тенис на корт и силов трибой.
Събраните средства от таксите за участие и даренията ще бъдат използвани за подпомагане на спортните дейности в селото, посочи Говедаров.

След спортното събитие започна и празника на селото. Мелемов поздрави жителите и гостите на Търън като им пожела здраве, щастие и много настроение. Говедаров благодари на ръководството на община Смолян, защото със съвместни усилия и действия Търън се благоустроява и става все по-привлекателен за живеене. Факт е, че хората не напускат родното си място. Беше прочетен и поздравителен адрес от областния управител Недялко Славов.

Събитието продължи с музикална програма. На сцената се изявиха децата на Търън, които с таланта си заслужиха бурните аплодисменти на публиката, както и самодейците от читалище „Светлина”. За доброто настроение допринесоха ансамбъл „Родопа” и клуб „Хоро”.Веселието продължи с оркестър „ Родопско настроение”. Организатори на празника са община Смолян, кметство Търън, читалище „Светлина”.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура