Спешно правят приют за бездомните кучета в Девин

15 Jun, 2018

В спешен порядък ще бъде изграден приют за бездомни кучета в Девин, който да реши на този етап проблема на града и общината със скитащите четириноги, съобщи кметът на общината Красимир Даскалов. Проблемът с кучетата отново нашумя през последните дни в родопския град, като дори има и няколко сигнала за намерени мъртви животни, за които полицията води разследване. Предполага се, че последните са били отровени.

„До сега сме извършили кастрация, обезпаразитяване и дезинфекция, както маркиране и издаване на паспорти на около 50 кучета. Предстоят същите процедури да бъдат извършени на още около 70-80 кучета. Всичките те, ще бъдат настанени във временния приют, който вече се изгражда“, коментира Даскалов.

То ще бъде изграден на общинско място, като ще се ползва и бивше складово помещение на закритото в града поделение, което е прехвърлено на местната администрация, предаде ,,Дарик”.

„В момента се огражда мястото и се извършват необходимите дейности по направата на приюта. Това ще е временно решение на проблема, като идеята е бездомните кучета да се приберат на едно място, да има кой да се грижи за тях. Същевременно ще се търси и трайно решение на въпроса“, коментира още кметът на община Девин.

В подсигуряването на храна за кучетата в приюта ще се включат и местните хотелиери и ресторантьори. За кучетата ще се грижат доброволци от Сдружение “Помощ за животните – ДАРА”. По предварителни разчети, приюта трябва да започне да функционира до няколко седмици.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура