Националната кампания “Информацията е здраве 2018” стартира в Смолян

07 Jun, 2018
Пациентски организации “Заедно с теб” стартират Национална кампания “Информацията е здраве 2018” в българските градове за повишаване на информираността на пациентите относно техните права и запазване на здравето с профилактични прегледи. Първият форум ще се състои днес в Смолян, и е озаглавен „Да попитаме за Фонда за лечение за деца, за профилактика на диабета и хипертонията, очните заболявания, медицинските изделия, за клиничната хомеопатия, за правата на пациентите“.

Той започва от 16:00 часа, в конферентната зала на Планетариума. Гражданите и гостите на Смолян и областта ще имат възможност да измерят безплатно кръвното си налягане и кръвната захар, да направят безплатна консултация с ендокринолог, кардиолог, офталмолог, да се посъветват с хомеопат, да получат информация за консултации, свързани със здравето.

Партньори на инициативата са Сдружението на общинските болници в подкрепа на безплатните консултации на пациенти, пострадали от пътно-транспортни произшествия, Сдружение „Етика в медицината“, местни структури, НАП, НЗОК и БЧК.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура