Децата на Смолян отпразнуваха 1 юни с много емоции, награди и забавления

01 Jun, 2018

С много емоции, състезания, награди, лакомства и забавления премина в Смолян 1 юни –Международен ден на детето. Децата и родителите им се забавляваха, а за да се чувстват специални днес малчуганите, се погрижи основният организатор на събитието, община Смолян.

Секретарят Момчил Николов откри празника и поздрави малките палавници от името на кмета Николай Мелемов. „ Скъпи деца, пожелавам ви приятни емоции, забавления и нови приятелства. Община Смолян винаги е обръщала голямо внимание на най-малките ни съграждани, затова и днес сме осигурили игри, атракции и награди. Мили деца, бъдете живи и здрави, ученолюбиви, трудолюбиви, любопитни към живота и следвайте мечтите си”, каза при откриването на събитието Николов. Той благодари на Областния информационен център, ОД на МВР и ЦПЛР – ОДК-Смолян , които са помогнали за организирането на празника. Минчо Хаджиев и Медина предоставиха безплатен сладолед за децата.
53-ма малчугани от 4 до 12 години се включиха в надпреварата с велосипеди, която тази година нямаше състезателен характер. Стартът даде зам.-кметът Марин Захариев.

В рамките на празника се проведе и информационен ден за малки и големи, посветен на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. През целия ден децата и техните родители се отбиваха на специално поставена за целта шатра, където се раздаваха информационни материали и посетителите имаха възможност да се информират по темата за Българското председателство, Европейския съюз и участието на България в него. Проведе се викторина/томбола с награден фонд.
Амфитеатърът се превърна в сцена на детския талант и творчество. Бяха раздадени подаръци и лакомства на всички деца. ЦПЛР – ОДК изнесе музикална програма.
Проведе се и традиционния конкурс “Мис и мистър Капчица”,организиран от ЦПЛР ОДК – Смолян. Красивите палавници пяха песнички и рецитираха стихчета. Конкурсът също нямаше състезателен характер. На сцената се изявиха и талантите от Танцово студио „The one” с ръководител Златина Щонова.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура