Момчил Николов поздрави 101-ви Алпийски полк по случай Празника на Българската армия

04 May, 2018

Секретарят на община Смолян Момчил Николов поздрави от името на кмета Николай Мелемов военнослужещите от 101 –ви Алпийски полк в Смолян по случай Деня на храбростта и 6 май – Празник на Българската армия.

„ Благодарим ви за онези трудни моменти на бедствия, в които бяхте неотлъчно до населението и ни помагахте. Благодарим ви и за празничните моменти, които с вашето присъствие и участие бяха още по тържествени. Не напразно вие сте заслужили уважението и благодарността на смолянчани”,  посочи в поздравлението си към военнослужещите Николов.

Командирът на полка, полковник Димитър Кацаров каза в словото си, че нашето формирование е елитно и единствено в Сухопътни войски.

Тази година е била е една от най-успешните през последните 15 години, защото батальона беше трансформиран в полк. След конкурс 52 военнослужещи са назначени във формированието, а сега предстои нов конкурс за приемане на още 25 военни.  Нашият полк продължава да е търсен партньор за международни учения и спортни прояви, продължава да  участва и в мироопазващи мисии. Печели спортни отличия и е в първите места от международни състезания.

Военнослужещите са дарили лични средства, с които подпомогнаха свои колеги и граждани на Смолян, каза още полк.Кацаров.

За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени служители от полка. Тържеството уважиха зам.-областният управител Владимир Гърбелов, шефове от службите за сигурност, директори на институции и др.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура