Честито Възкресение Христово!

08 Apr, 2018

Днес е Възкресение Христово – най-големият празник за всички християни, наричан празник на всички празници. Възкресението на Господ Исус Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род.Възкръсването на Исус Христос се чества на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносци, посетили гроба. След това Исус се явява на Мария Магдалена и на апостолите.

Евангелието от Лука 24 гл.

1Рано сутринта в първия ден на седмицата жените донесоха при гробницата благоуханията, които бяха приготвили.2Те видяха, че камъкът е отместен от гробницата,3и влязоха, но не намериха тялото на Господ Исус.4Докато стояха там озадачени, изведнъж до тях се изправиха двама мъже в ослепителни дрехи.5Обзети от страх, жените сведоха лица до земята, а мъжете им казаха: „Защо търсите живия сред мъртвите?6Той не е тук, той възкръсна! Спомнете си какво ви говореше, докато беше още в Галилея:7«Човешкият СинЧовешкият Син Исус. В Дан. 7:13-14 това е името на Месията, този, когото Бог е избрал да спаси хората. ще бъде предаден в ръцете на грешници, ще бъде разпънат на кръст, а на третия ден ще възкръсне.»“8И тогава жените си спомниха думите на Исус.

9Те се върнаха от гробницата и разказаха всичко това на единадесетте апостола и на всички останали.10Тези жени бяха Мария Магдалина, Йоана и Мария – майката на Яков. Заедно с другите жени те разказваха на апостолите за случилото се,11а те сметнаха думите им за празни приказки и не им повярваха.12Петър обаче стана и хукна към гробницата. Той погледна вътре, но там бяха само ленените платна за повиване на тялото. После си тръгна, като се чудеше на станалото.
Честито Възкресение Христово! Бъдете благословени!
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура